Hoe kies ik de beste gamestoel?

Hoe kies ik de beste gamestoel?

Misschien ben je van plan om een gamestoel aan te schaffen.  De vraag is: waar begin je? Het aanbod is tegenwoordig namelijk erg groot.  Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Met deze handige tips kies je de perfecte gamestoel.

Verschillende vormen van comfort

Gamestoelen zijn tegenwoordig beschikbaar in allerlei soorten en maten. Je vindt ze onder andere in het assortiment van de webshop Gamestoelen. De verschillen onderling zijn best groot. Zo kun je in sommige heerlijk wegzakken, terwijl andere meer weghebben van een traditionele bureaustoel.

Bedenk van te voren goed wat voor soort comfort je wenst. Een gamestoel die dicht op het voetstuk staat heeft meer weg van een kantoorstoel. Daarmee zit je weliswaar goed rechtop, maar is het comfort niet fantastisch.

Gamestoelen die dichter bij de grond staan zitten daarentegen zeer comfortabel.

Gamestoel moet passen bij de console

Het is zeer belangrijk dat de gamestoel die je wilt aanschaffen past bij je console. Anders kun je immers helemaal niets beginnen. Let hier dan ook goed op tijdens het aanschaffen.  Een nadeel van consoles is dat ze na verloop van tijd zo verouderen dat fabrikanten ze niet meer ondersteunen. Daardoor sluit niet elke console meer aan op een nieuwe gamestoel.

Let op het geluid

Let bij het aanschaffen van een gamestoel ook op het geluid. De speakers die bij een stoel worden geleverd zijn niet allemaal hetzelfde. Voor een fantastisch geluid kun je het beste een gamestoel met 4 speakers aanschaffen. In dat geval lijkt het net alsof je daadwerkelijk in de game zit. Het geluid zorgt voor een zeer realistische ervaring den trekt je recht het spel in. Let daarnaast ook op de vibratie, en zorg voor zo min mogelijk draden.